"אני עובד באלסקה, ובית הכנסת הקרוב ביותר נמצא במרחק 1,600 קילומטר. אתם הקשר שלי לתורה!"
"אין לי זמן מיותר במהלך השבוע. באתר אני מצליח למצוא תמיד מגוון זמין של שיעורים שפשוט מתאימים לי"
"הרבנים ומעבירי השיעורים מחזירים אותי לשיעור ד'... מאז לא היה לי חיבור כזה לתורת הישיבה"
סיפורים אלו, דוגמאות אחדות ממאות (ואלפי) סיפורים דומים, ממחישים את החדשנות ואת הייחודיות של בית המדרש הווירטואלי של ישיבת הר עציון ע"ש ישראל קושיצקי, בית מדרש שפרץ דרך בלימוד המקוון כבר בשנת תשנ"ג (1993), הרבה לפני ששיעורים מקוונים היו באופנה.
אתר תורת הר עציון ממשיך את דרכו של בית המדרש הווירטואלי, מייסודם של הרב עזרא ביק, הרב ראובן ציגלר ואחרים, ומוסיף לו קומה. מטרתו להיות אתר מוביל בתחום לימוד התורה ברשת ומרכז לימוד מקוון לאלפי לומדים בארץ ובחו"ל.
באתר יותר מ-30,000 שיעורים, ורובם מונגשים במאות רבות של סדרות שיעורים בכל מקצועות התורה.
האתר דו-לשוני וכולל תכנים בשפה העברית ובשפה האנגלית שנכתבו בבהירות ובדיוק ונערכו בהקפדה.
אתר תורת הר עציון ממשיך מסורת לימוד מקוונת של חצי יובל: פתיחת צוהר וירטואלי לתורה של ישיבת הר עציון ומוסדותיה. את אתר תורת הר עציון עיצבה ופיתחה חברת Linnovate, המספקת לו תמיכה טכנית ושותפה לאתגר של הנגשת התוכן הרב והמגוון אשר נבנה לאורך עשרות שנים למדיה דיגיטלית נגישה ועדכנית.
-
מה מיוחד באתר תורת הר עציון?
the-website -
האתר עומד בקדמת הטכנולוגיה של אתרי התוכן התורניים ומשולבות בו האפשרויות המתקדמות האלה:
· מגוון של מאות סדרות ועשרות אלפי שיעורים בכל מקצועות התורה.
· השיעורים נגישים ללא כל מאמץ בהתאם למועדי ישראל, לאקטואליה ולהעדפות שלכם. מנגנון הקרוסלות, שבאמצעותו מאורגנים השיעורים (קישור להסבר בהסברי השימוש באתר), מנגיש את מגוון התוכן שבאתר ומאפשר חוויה של גלישה רציפה. זמן לימוד התורה שלכם יקר, וקרוסלות השיעורים שלנו יאפשרו לכם לגשת ללימוד במהירות. הקרוסלות מתעדכנות בכל עת וניתנות להתאמה אישית בהתאם לנושאים ולמרצים המועדפים עליכם.
· אם תרצו לחפש באתר, תמצאו מנגנון חיפוש חכם וחדשני המשלב בין חיפוש מילולי חופשי לבין יכולות סינון ומיקוד מדויקות באמצעות סרגלי החיפוש של האתר. מאחר שהאתר דו-לשוני, תוכלו לעבור מחיפוש בשפה האחת לחיפוש בשפה האחרת.
· אל תסתבכו עם תזכורות – לאחר הרשמה לסדרות השיעורים תקבלו עדכון במייל בכל פעם ששיעור חדש בסדרה יעלה לאתר.
-
ערכים מובילים בבניית אתר תורת הר עציון
-
הפצת תורת הישיבה ברשת היא פועל יוצא של דרכה וערכיה של הישיבה, כפי שעיצבו והטמיעו בנו ראשי הישיבה המייסדים הרב יהודה עמיטל והרב אהרן ליכטנשטיין זצ"ל.
כיום ממשיכים בדרך זו ראשי הישיבה הרב יעקב מדן, הרב ברוך גיגי והרב משה ליכטנשטיין, ולצידם הרבנית אסתי רוזנברג, ראש בית המדרש לנשים במגדל עו
זכות גדולה נפלה בחלקנו, ויותר משמונים ספרים תורניים בעברית ובאנגלית כבר יצאו לאור בעקבות הכתיבה התורנית המעמיקה והסדירה באתר לאורך השנים.
באתר תורת הר עציון הבאנו לידי ביטוי כמה מהערכים הבולטים שלמדנו בישיבה ומלווים אותנו תמיד:
· כפי שלמדנו בישיבה, מטרת הישיבה אינה רק לגדל גדולי תורה אלא להצמיח גם דורות של יהודים יראי שמיים העוסקים בתורה. בניית האתר והנגשתו הם צעדים נוספים ליישום ערך זה בחיינו.
· האתר מאפשר לימוד תורה יום-יומי, "תמידים כסדרם", בקביעת עיתים לתורה בשיעורי וידאו, שמע וטקסט המאפשרים לימוד מגוון ומותאם ליום-יום. כפי שלמדנו בישיבה, האתר מציע לימוד מגוון ורחב בכל מקצועות התורה ומאפשר גם לימוד בעמקות וברצינות, ולכן שולבו בו מאות סדרות שיעורים הדורשות עיון והעמקה, ברוח הלימוד בבית המדרש.
· בשיטת הלימוד של הישיבה נשמרות המסורות הוותיקות ונקלטים חידושים ועיונים אקטואליים. כך גם נשזר מקומה בכמה וכמה "מהפכות", ובהן מהפכת לימוד התנ"ך – שעניינה התמקדות בלימוד תנ"ך המיושמת בישיבה ובמכללה האקדמית הרצוג – והמהפכה בעולם התורה לנשים, שאחד משיאיה הוא הקמת בית המדרש לנשים במגדל עוז, בית מדרש העומד היום בחזית לימוד התורה הנשי בישראל.
תחומים אלו באים לידי ביטוי בשיעורים שבאתר, בצוות הרבנים, הרבניות, המרצים והמרצות שהאתר משמש במה לתורתם ובשילוב בין המשכיות של עולם התורה הישיבתי לצד חדשנות בתוכן ובצורה.
· עוד ערך חשוב שהטמיעו בנו ראשי הישיבה הוא העצמאות, ובייחוד העצמאות הרוחנית, וחלק נכבד מפיתוח האתר הושקע באפשרות של כל גולש וגולשת לעצב את הלימוד שלהם כרצונם.
· ראשי הישיבה לימדו אותנו על הצורך "לשמוע את התינוק הבוכה" (לצפייה כאן) ועל חשיבות המוסר, שאינה נופלת מחשיבות לימוד התורה וידיעתה. בית המדרש של הישיבה שואף ליצור תורה רלוונטית למציאות ולדור, ובהתאם לחזון ראשי הישיבה תוכני האתר עוסקים בסוגיות נרחבות בתחומי המוסר והאקטואליה.
· החשיבות של הצבת חיי המעשה לצד לימוד התורה מתבטאת באתר בהנגשת עיסוק הלכתי אקטואלי ומעמיק, בשיח הגותי רלוונטי ובמעורבותם הרבה של בוגרי הישיבה באתר, בפיתוחו ובתכניו הרבים.